bambaw britje britvice

5 razlogov za naravi prijazno britje

Britje je nekaj kar počnemo vsaj poleti precej pogosto. Moški pa kar čez vse leto. Večina ljudi eno britvico uporabi enkrat ali dvakrat, preden jo zabriše v smeti.

Kaj je narobe z britvicami za enkratno uporabo?

Večine britvic za enkratno uporabo se ne da reciklirati. Kovinske britvice so integrirane v plastični del, ločevanje na dva dela za reciklažo bi bilo zamudno in neekonomično.  V ročaju je pogosto več vrst plastike in gume za boljši oprijem. Največkrat jih vržemo v mešane odpadke, kjer so lahko nevarne zaposlenim pri odvozu odpadkov.

Tradicionalno ni nujno staromodno

Varnostne britvice so se pojavile nekje okrog 1900. Doma ne uporabljamo takih ekstra ostrih z enim nezaščitenim rezilom, kot so jih včasih uporabljali profesionalni brivci. Take prepuščamo filmskim gangsterjem. Safety razor ali držalo z dvojnim rezilom ima delno zaščiteno rezilo, še vedno pa se je treba uporabe navaditi. Pri britju upoštevaj kot 30° na kožo in hiti počasi. Poglej si tale video z navodili. 

Brez roza davka

Veš kaj je “pink tax”? Roza davek po naše. Gotovo si že opazila da so britvice za ženske običajno veliko dražje od moških, čeprav so med obema modeloma minimalne razlike. En je roza, drug pa temnejši. Mogoče ima ženska britvica volj po čem bolj cvetličnem, moška pa po mentolu.

Pri Tidy Owl najdeš unisex dvojna držala za britvice znamk Mutiny in BamBaw. Pri obeh je cena enaka ne glede na barvo.

Eno rezilo manj draži kožo

Če je tvoja koža bolj občutljiva, bo po britju z enojnim rezilom manj zdražena kot pri uporabi britvic za enkratno uporabo, ki imajo ponavadi več vzporedno postavljenih rezil. Kaj pa pomeni držalo za dvojne britvice? Da se lahko briješ na obeh straneh britvice. Ko se rezilo skrha, ga je enostavno zamenjati z novim. Lahko pa ga poskusiš ponovno nabrusiti. Navodilo najdeš pri Bambaw britvicah.

Trdo milo za britje traja dlje

Trda mila pridejo z minimalno embalaže in trajajo dlje kot razne pene in kreme. Za ravnopravšnjo peno si pomagaj s čopičem iz naravnih materialov.  Po uporabi ga nujno posuši na shrani na suhem mestu. Kje najdeš čopiče in mila? V Mutiny kompletih za britje.

Bo moja menjava britvice res povzročila kakšno razliko?

Ena oseba ne proizvede tako ogromno odpadkov. Vse osebe skupaj pa. Če se jih v tej množici čimveč odloči za trajnostne rešitve, se pa že pozna. Pri naslednjem nakupu kozmetičnih pripomočkov se vprašaj ne samo po ceni ampak tudi, kakšen je vpliv izdelka na okolje.

Posted in blog.

One Comment

  1. BTC may be the latest or last chance to get rich in this era. It will reach $200000 next year or the next year.

    BTC has increased 20 times in the last year, and other coins have increased 800 times!!!

    Think about only $2 a few years ago. Come to the world’s largest and safest virtual currency exchange Binance to Get free rewards. Don’t miss the most important opportunity in life!!!

    https://hi.switchy.io/91xl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja