5 vprasan bamboolik pralni vlozki

5 vprašanj o pralnih vložkih

1. Lahko uporabljam pralne vložke ob inkontinenci?

Seveda. Super so za blažjo inkontinenco. Tudi pri odvajanju malčkov od pleničk pridejo prav. 

Bamboolik torbica za vložke iz PULa in večji ter manjši vložek.

2. Zakaj so pralni vložki pri vas dragi?

Pralni vložki pri Tidy Owl so sešiti ročno, večina v socialnih podjetjih, ki plačajo delavcem pošteno plačo. Ta je v Evropi višja kot kje drugje po svetu. Sešiti so iz bombažnega blaga znanega Evropskega porekla, ki je opravilo razna testiranja in pridobilo vsaj Oeko-tex certifikat, Bamboolik vložki imajo tudi GOTS certifikat.

Vložke prodajamo v manjših paketkih po ena ali tri, tako da lahko preizkusiš več modelov in ugotoviš kateri so ti najbolj všeč za naslednjih nekaj let. Klasične vložke bi teh par let kupovala škatlo na dva meseca. Kaj te pride ceneje? 

Za lažje delanje večje zaloge vložkov imamo pa vsake toliko kakšno akcijo, pa stalno kodo za popust pri eni naših najljubših blogerk Mami na vrtu. Vprašaj strica Googla 😉

3. So pralni vložki res čisto brez plastike?

Ne. V pralnih vložkih, ki jih prodajamo pri Tidy Owl, je vedno všita nepremočljiva plast PUL, poliesterski plet z vodoodporno plastiko, ki v eno smer zadrži tekočino, v drugo pa diha. Zato je pomembno, da vložke pravilno obračate pri uporabi. Brez PULa so nekateri modeli dnevnih vložkov. Del, ki pride na kožo, je običajno iz bombaža, pri KiSS in Allegra iz blaga z Oeko-tex certifikatom, Bamboolik je šel korak dlje in uporablja za vložke le GOTS certificirani eko bombaž. Vsebujejo veliko manj plastike od klasičnih in niso plastika za enkratno uporabo, saj so super več let. 

Pralni_vlozek_allegra muc

Allegra vložki malo bolj razgibanih oblik, tudi z Oeko-tex certifikatom za blago.

4. Lahko dobim glivice zaradi pralnih vložkov?

Za pojav glivic je veliko razlogov, od hormonskih sprememb, jemanja antibiotikov, stresa, spodnjega perila iz materialov, ki nas motijo in še in še.

Pravilno oprani pralni vložki, ki jih do uporabe hranimo na čistem mestu, npr. v torbici za pralne vložke, ne morejo prenašati glivic. Vložke po uporabi speremo s hladno vodo, da odstranimo madeže krvi. Po tem priporočamo pranje na 60C, ki uniči vse kvasovke, bakterije ali viruse. Nekatere ženske vložke po uporabi prekuhajo, vendar to pri večini uporabnic ni potrebno. Se bodo pa prej obrabili in zbledeli.

Običajno se z uporabo pralnih vložkov zmanjšajo težave z glivicami, saj so bolj zračni in manj vpojni od klasičnih. Pralne vložke bolj pogosto zamenjamo s čistimi, tako imajo potencialne bakterije in glivice manj časa za razmnoževanje. Pri nekaterih ženskah razna vnetja lahko sprožijo tudi super vpojni geli ali dodane dišave v klasičnih vložkih. Teh težav pri pralnih vložkih ni.

5. Lahko najstnice uporabljajo pralne vložke?

Seveda. KiSS Alpha dnevni vložki so ožji model, ki se lažje namesti tudi na manjše številke spodnjic. Pa nekateri vzorčki so namenjeni prav deklicam ali gospem z smislom za humor. Tudi Bamboolik dnevni ščitniki perila so precej mini.  Pridejo prav tudi bolj drobnim odraslim gospem. Rabljeni vložki se spnejo v mini piramidice, ki se lahko shranijo v kakšno luštno torbico iz PULa, ki se lahko skrije v torbo ali torbico.

Kiss vložki s torbico

Najdejo se pralni vložki za bolj navihane in tudi za bolj resne osebe in osebice.

Posted in blog and tagged , , , , .

One Comment

  1. Pingback: Organizirana torba za novo šolsko leto - Tidy Owl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja