zobne ščetke bambus bambaw

5 vprašanj o zobnih ščetkah iz bambusa

Kako pogosto moram menjati zobno ščetko iz bambusa?

Tako pogosto kot vse ostale. Stroka priporoča menjavo na dva do tri mesece.

Seveda pa upoštevaj še tvoj način in pogostost umivanja zob. Nekateri si zobe umivamo bolj nežno in počasi, drugi pa na hitro in premočno zdrgnejo in stečejo na avtobus. Otroci so sploh izvirni in lahko uničijo zobno ščetko ekstra hitro, zato jih je potrebno redno preverjati.

Priporoča se menjava zobne ščetke po vsaki bolezni, da ne okužite sebe ali bližnjih, ki si z vami delijo lonček za ščetke. 

Tidy Owl prodaja sete po 4 ščetke, da imaš vedno kakšno na zalogi. Brez skrbi, ročaj je biorazgradljiv in izdelan iz najhitreje rastoče rastline na svetu – bambusa.

Ali bo moja ščetka iz bambusa splesnela?

Ščetko po uporabi speri z vodo in jo postavi pokonci v suh kozarec, v poseben postavek (grozno so nam všeč kamniti obročki) ali položi na rob poličke, da glava štrli čez in se suši. Če jo boš pustila ležati v luži ob lijaku, bodo na njej prej ali slej začele rasti stvari, ki jih res ne želiš v ustih. 

Ne pokrivaj svoje zobne ščetke s potovalnimi pokrovčk (razen ko potuješ)i, naj se zrači. Da bo hitreje suha, jo lahko po uporabi obrišeš s čisto suho krpo. Super je, da se krtačke ne dotikajo med seboj, saj se tudi tako lahko prenesejo bakterije in ostale neprijetnosti z ene slabo oprane ščetke na ostale. 

Ali lahko prekuham ščetko iz bambusa?

Lahko. Vendar vedno obstaja možnost, da se bodo ob tem uničile ščetine. Tako da to metodo čiščenja uporabi le, ko pripravljaš odsluženo ščetko na “upcycling” oziroma njeno novo mesto v lončku za rože. 

Za čistočo ščetke poskrbi sproti, z sušenjem in shranjevanjem na suhem in zračnem mestu (ne v zaprti omari).  Pozorni smo na vnos bakterij iz okolja – polička za ščetke tik nad pisoarjem ne bo najboljša izbira.

Nekaj bakterij pa bo vedno na zobni ščetki, ne glede na to iz česa je. Vsak človek ima v ustih bakterije, dobre in slabe. Zato imamo vsak svojo zobno ščetko, ki jo pridno čistimo, sušimo in redno menjamo. 

Ali se ščetka iz bambusa lahko reciklira?

Seveda. Leseni del odvrži v bio odpadke ali pa ga ponovno uporabi. Potrebuješ luštne oznake za zelenjavo na vrtu ali rožice na oknih? Mogoče palčke za lutke?

 Ščetine žal niso razgradljive zato jih prej odstrani (s kleščami) in jih odvrži v koš za embalažo. Pospravi jih v kakšno embalažo, saj so precej majhne in jih lahko odpihne.

toothbrush bambaw bamboo

Je v zobni ščetki iz bambusa res oglje?

Ščetke BamBaw so treh trdot. Ščetine so izdelane iz najlona 6, ki se lahko reciklira. Mehke so brez,  pri srednjih in trdih pa so dodali v ščetine še aktivno olje, ki pomaga naravno beliti zobe. 

Kje najdem zobno ščetko iz bambusa?

Na Tidy Owl oddelku Kopalnica brez odpadkov. Tam najdeš še zobne paste v kozarčkih, pa pralne krpice za odstranjevanje ličil in zobne nitke brez plastične embalaže.  Klikni tukaj

Posted in blog and tagged , , .

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja