pralni vlozki vprasanja bamboolik kiss

Drugih pet vprašanj o pralnih vložkih

Ali pralni vložki smrdijo?

Večina uporabnic poroča da je vonja manj kot pri klasičnih ali pa ga sploh ni. Zakaj? Pri pralnih vložkih tekočino zadržuje paroprepustni PUL, ki diha, ostali materiali so prav tako zračni. Pri pralnih vložkih vlaga lažje izhlapeva, posledično je manj bakterij, ki bi lahko povzočale neprijeten vonj. Vse to drži seveda le ob redni menjavi vložkov in pravilnem pranju.

pralni vlozki dihajao

Pralni vložki dihajo. Večina nas v menstruaciji ne uživa pretirano, vsekakor pa se boste s pralnimi vložki počutile bolj suho in sveže kot s plastičnimi. Do skoraj takega nasmeh si pa avtorica članka pomaga še z veliko čokolade in dobrim filmom.

Lahko uporabljam pralne vložke po porodu?

Lahko, ne pa vsakih takoj. Krvavitve po porodu trajajo od meseca do dveh.  Prve dni bo krvavitev premočna za klasične velikosti vložkov, recimo paket Racman L in XL. Kasneje bodo dovolj najprej nočni in nato dnevni vložki. Seveda je nujna še posebna skrb za higieno, pogoste manjave vložkov in pranje pri višjih temperaturah. Priporočamo uporabo belih vložkov, saj se zdravstvene težave lahko pokažejo tudi z barvo krvi po porodu, ta pa na temni in vzorčkastih vložkih ne bo dobro vidna. Mamice na spletu priporočajo še hlajenje šivov z zmrznjenim manjšim vložkom, ki ga položite nad večjega. Več o tej temi tukaj.

Moram s pralnih vložkov nujno ročno spirati kri? Bljak.

Marsikatera med nami težko prenaša pogled na kri, tudi ko je njena. Pralne vložke lahko peremo po več metodah, večinoma se priporoča hladno spiranje na roke. Ena je tudi ta, da jih iz vreče za shranjevanje direktno stresemo v stroj, vklopimo hladno predpranje in potem operemo še na višji temperaturi z dovolj praška. Obvezno jnaj bo prvo pranje s hladno vodo, saj ne želimo madežev.

pranje vložkov

Tukaj bi skoraj pristala slikica z reklamo za res krvavo grozljivko, ker pa je nasvet namenjen osebam, ki imajo s krvjo težave, smo se odločili za tole. Ja, pralni stroj reši marsikaj,

Lahko plavam s pralnimi vložki?

Ne. Krilca bi se videla na kopalkah, brez krilc bi verjetno odplavali. Vase bi posrkali vodo in ne bi več vpijali krvi. Predlagamo raje menstrualne skodelice.

Kit 15 cm pralni vlozek krilca

Žal, tile kiti so le dekoracija. So samo za uporabo na kopnem, letalu ali ladji. Tudi v raketi ali balonu pridejo prav. V vodi pa ne.

Katera stran pralnega vložka pride na kožo? Bela ali barvna?

To se tudi mi pogosto vprašamo, ko vidimo kakšne nam še neznane simpatične vložke. Pri pralnih vložkih Kiss in Bamboolik pride bela vedno na kožo. Vidiš barvo krvi, ko jih zložiš je pa zunanja stran paketka lepo vzočkasta.

Pri Allegri so se odločili obratno, uporabnica vidi na hlačkah lepe vzorčke, zloženi so pa beli. Zakaj je problem, če pralni vložek obračaš narobe? PUL zadržuje tekočino samo pravilno obrnjen.

Posted in blog and tagged , , , .