kopalnica brez odpadkov

Kopalnica brez odpadkov

Med odpadki ki jih lahko najdete poleti na plaži je pogosto kar nekaj takih, ki so bili zelo kratek čas v uporabi v kakšni kopalnici. Ker so izdelani iz plastike se razgrajujejo še zelo dolgo časa. Lahko hitro in enostavno zmanjšamo naš prispevek k nasmetenim plažam?

Lahko.Tukaj je nekaj idej.

Trda mila in šamponi

Manj je več je kar uporabno geslo pri nakupovanju mil in šamponov. Trda mila ne vsebujejo odvečne vode in tako zavzamejo manj prostora pri skladiščenju in transportu.

Tidy Owl naravno milo oliva

Naravno trdo milo Kupala. Ročno izdelano v Sloveniji. Foto: Kupala

Pri šamponih v naši ponudbi je en kos količinsko primerljiv z kar dvema plastenkama. Manj odpadkov, več šampona. 

sampon trdi kopriva konoplja

Trdi šampon iz konoplje in koprive Thinktura brez plastične embalaže.

Pralni vložki

Ženske od osnovne šole do menopavze porabimo res veliko vložkov in tamponov za enkratno uporabo. Ne le med menstruacijo, poznamo še mini ščitnike perila, ki pridejo prav pri ginekoloških težavah, pri športu in še kje. Mnoge jih kombinirajo z menstrualno skodelico. 

Ščitnike perila lahko zamenjamo s kvalitetnimi pralnimi ščitniki perila/dnevnimi vložki, ki trajajo več let. Pri izbiri ponudnika smo testirali nekaj znamk različnih cenovnih razredov in izbrali KiSS vložke. Kvalitetna izdelava in blago z oeko tex pripomoreta, da ostanejo lepi po kar nekaj pranjih. 

Z privlačno obliko in vzorci so nas pritegnili Allegra vložki z mački in netopirji. Malo težje je le razložiti malčkom, da niso njihova nova igrača. 

pralni vložek maček Tidy Owl Allegra

Krtačke iz bambusa

Krtačke uporabljamo nekaj mesecev in potem odvržemo. Veste da so vse krtačke ki ste jih kdaj uporabili še vedno v nekem kupu smeti in bodo tam še zelo dolgo? Zobne ščetke z ročaji iz bambusa gredo lahko med bio odpadke, ko jim odstranite ščetine.

Deodoranti v biorazgradljivi embalaži

deodorant

Deodorant Thinktura je v obliki sticka, spravljen pa je v embalažo iz kartona. Če ti je ljubše pa ga lahko nanašaš tudi s prsti.  Lepo diši in super osveži. 

Odstranjevanje ličil

pralne blazinice za čiščenje obraza

Trajnostne blazinice za čiščenje obraza, pralne

Pralne blazinice za odstranjevanje ličil iz bambusovega frotirja so enostavna zamenjava za cele vreče takih za enkratno. Ker so majhne jih operemo več skupaj, v mrežasti vrečki. 

Dojenčki z manj odpadki

Pralne pleničke namesto takih za enkratno uporabo zelo zmanjšajo količino odpadkov v gospodinjstvu. Pleničke znamke Bambino Mio so enostavne za uporabo, udobne in zelo trpežne. 

Pralne krpice/robčki  Tidy Owl BambinoMio

Robčki za umivanje dojenčka. Foto: Bambinomio

Previjalne podloge lahko zamenjamo za pralne, namesto z vlažilnimi robčki lahko otroka po previjanju doma obrišemo v krpico, ki smo jo zmočili z malo vode. Morda lahko naročite družini naj novorojenčku ne prinaša celih skladovnic robčkov, pleničk in previjalnih podlog. Itak bodo končali v kontejnerju pred blokom. Naj vam podarijo  elektronski bon pa si vse to v bolj naravi prijazni verziji sami izberete pri nas. 

Pralno podloga za previjanje Bambinomio.

Udobno in trajnostno previjanje. Foto: Bambinomio

Posted in blog and tagged , , , , .

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja