pralne plenice organski bombaz Bamboolik

Pralne plenice: trajnostna izbira za vašega dojenčka

Na poti do manj odpadkov iščeš trajnostne možnosti za svojo družino in okolje. Enostavna sprememba, ki jo lahko naredite, je, da izberete pralne plenice za svojega dojenčka. Pralne plenice ne zmanjšujejo samo odpadkov, ampak ponujajo tudi različne koristi, med drugim uporabo organskega bombaža in možnost nakupovanja lokalno. Spletna trgovina Tidy Owl ponuja širok izbor etično izdelanih pralnih plenic, ki so pakirane brez plastike. Tu so nekatere prednosti izbire pralnih plenic za vašega dojenčka in planet.

Poket pralna plenicka Bamboolik znotraj

Pralna plenička Bamboolik, model Pocket od znotraj. Na kožo pride plast organskega bombaža, zunaj je nepremočljiva plast, v žepek pa lahko dodaš dodatne vložke za večjo vpojnost.

Okolju prijaznejše in cenejše

Odpadne plenice prispevajo k kupom odpadkov na odlagališčih. Ocenjuje se, da lahko ena odpadna plenica potrebuje tudi do 500 let, da se razgradi. Poleg tega proizvodnja in transport odpadnih plenic zahtevata veliko količino virov, vključno z vodo in energijo.

Pralne plenice pa se lahko uporabljajo večkrat, kar zmanjšuje količino odpadkov. Prav tako so bolj stroškovno učinkovita možnost za družine z dojenčki. Čeprav je lahko začetni strošek pralnih plenic višji, pa lahko na dolgi rok družinam prihranijo pomembno količino denarja. Na primer, povprečna družina lahko v času, ko uporablja oplenice za enkratno uporabo, porabi do 2000 € samo za plenice, odvisno od uporabljene znamke in pogostosti previjanja. Priporoča se nakup okrog 20 pralnih pleničk, če želimo previjati že od novorojenčka naprej in ne bi radi prali vsak dan.  Previjanja bodo prve mesece bolj, kasneje pa manj pogosta.

Kateri model pralne plenice izbrati?

Pri Tidy Owl vemo, da mame spijo premalo. Za otroka želijo le najboljše, kako pa izbrati najboljše v poplavi vse ponudbe različnih modelov pleničk? Zato smo ponudbo pleničk na Tidy Owl omejili na obvladljivo število modelov, ki se med seboj lepo dopolnjujejo. Tako bodo lahko dolgi vložki Bamboolik iz organskega bombaža z otrokom od novorojenčka do malčka v odvajalnih hlačkah. Čez krojeno/fitted pleničko moraš natakniti še nepremočljivo plast prekrivne hlačke Bamboolik DUO, ki delujejo super tudi v cenejši verziji – nepremočljive prekrivne hlačke in zložena tetra plenička. Najdražja in hkrati najenostavnejša verzija, super tudi za v vrtec ali varstvo, so pa AIO Pocket pleničke. Tu zamenjaš pri vsakem previjanju celotno pleničko, tako kot pri tistih za enkratno uporabo, zato jih potrebuješ več.

Organski bombaž v pralni plenički

Na Tidy Owl najdeš pralne plenice Bamboolik, izdelane iz organskega bombaža, ki je gojen brez pesticidov in gnojil. Izbira pralnih plenic, izdelanih iz organskega bombaža, zmanjšuje izpostavljenost otroške kože škodljivim kemikalijam in podpira trajnostne kmetijske prakse. Organski bombaž je tudi mehkejši in bolj udoben za kožo vašega dojenčka, to pa  zmanjšuje tveganje za izpuščaje in draženje kože.

bamboolik otter in love pralna plenica

Na kožo najmljaših sodi le najboljše.

Nakupuj lokalno in skrajšaj transportne poti izdelkov

Tidy Owl ponuja etično izdelane pralne plenice Bamboolik, ki so proizvedene v Evropi in s tem zmanjšuje ogljični odtis, povezan s prevozom in pošiljanjem. Z izbiro lokalno (v Evropi) izdelanih plenic iz lokalno proizvedenega blaga podpirate evropska podjetja in zmanjšujete vpliv svetovne trgovine na okolje.

Bo s pralnimi pleničkami manj izpuščajev?

Novorojenčki, ki uporabljajo pralne plenice, imajo pomembno manj in manj hude epizode pleničnega izpuščaja kot tisti, ki uporabljajo enkratne plenice.” (Mitchell et al., 2013)

Študija, objavljena v Journal of Pediatrics, je primerjala pojavnost in resnost dermatitisa plenic pri dojenčkih, ki so uporabljali enkratne plenice in pralne plenice. Ugotovili so, da so tisti, ki so uporabljali pralne plenice, imeli manj in manj hude primere dermatitisa plenic. Študija nakazuje, da lahko uporaba pralnih plenic koristi zdravju dojenčkov pri zmanjšanju pojavnosti in resnosti dermatitisa zaradi plenic.

Preklopi na pralne pleničke

Z izbiro plenic iz organskega bombaža in lokalnimi nakupi lahko družine zmanjšajo količino odpadkov in svoj ogljični odtis, hkrati pa podpirajo trajnostno kmetijstvo in lokalna podjetja. Preklopite na pralne pleničke še danes in prispevajte svoj del za boljšo prihodnost vaše družine in planeta.

Te zanima več o pralnih pleničkah? Poglej članek o osnovah pleničk za začetnike.

Posted in blog and tagged , , , , , .

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja