ideje za darila

Trajnostna darila

Letos podarjamo darila, ki bodo prišla prav dolgo časa. So pa brez ali v eko embalaži. Mini šampončki trajajo presentljivo dolgo, pralni vložki pridejo prav pa kar naslednjih 5 let. Deodoranti so unisex, kar je super. Ko ti ga zmanjka, si ga pa malo sposodiš 🙂 Najlepše darilo je še vedno naš čas in skupna doživetja. Pa tudi pri doživetjih pride prav kakšna termovka s čajem in vrečka za prigrizke polna domačih piškotov.

Darilo za male in velike popotnike in raziskovalce sveta

Pravi raziskovalec ne gre od doma brez marmeladnega sendviča in termovke čaja. Za vse, ki niste medvedki iz dalnjega Peruja, priporočamo še široke termovke, ki so super za kavo. Lahko tudi za rižoto ali golaž- topla malica na mrzel dan. Vrečk za malico imamo pa kar nekaj različnih. 

Najdeš jih tukaj: Vse za na pot

Darilo za vse organizirane (in tiste, ki to še bodo)

Ker pametni zapišemo. Pozabljivi pa tudi. V zvezke Phobe Natur lahko zapišeš vse, pa še dovolj majhni so, da gredo lahko s teboj na potep. 

Poznaš način planiranja bullet journaling? Zanj bo najbolj primeren zvezek A5 formata. Za sezname za v trgovino bo pa super A7 – za v žep. Da bo darilo trajalo dlje, priloži še dodatne liste za Phoebe neskončne zvezke.

Darilo za eko lepotice in lepotce

Letos podarjamo manj plastike in več naravi prijaznih materialov.

 Bamboolik vložki so lahko dnevni vložki ali večji menstrualni.  Hudo lepi in iz najbolj kvalitetnega možnega bombaža, z GOTS certifikatom. Vse od Bamboolik pa najdeš tukaj.

Šamponi Thinktura so slovenski izdelek, iz konoplje in koprive. Unisex, do las nežni in negovalni.

Vložki KISS Happy Holidays prazničnimi vzorčki so izdelani iz bambusovega frotirja, neprepustnega blaga in bombaža. Uporabljajo se kot dnevna zaščita perila. 

Deodoranti BenundAnna so primerni za oba spola. Kartonska embalaža in super vsebina. Veš kako so nastali? Ben in Anna sta dolgo iskala deodorant, ki bi ustrezal vsem njunim zahtevam (veganski, sestavine iz trajnostnih virov, brez parabenov, brez aluminija, naravne sestavine …), a nista našla pravega. Zato sta razvila svojo linijo unisex deodorantov.

Darilo za vse, ki britje jemljejo resno

Britje z brivniki Mutiny je resno delo. Krajši ročaj za bolj natančno britje, ostra rezila in elegantna držala za britvice. V paketkih dobiš še ročno izdelano Mutiny milo za britje. Cimet in pomaranča za vse ljubitelje praznikov ali aloe vera za ljubitelje klasike. 

Kot pravijo pri Mutiny: Pridruži se vstaji in zmanjšaj število nepotrebnih plastičnih odpadkov v kopalnici. 

Male rokice rade zgrabijo lesene igrače. Te so super, ker ne piskajo, ne potrebujejo baterij in ogromno prepuščajo otroški domišljiji. Če igrača zaide v usta, nič narobe. Narejene so bile z mislijo na najmlajše uporabnike, iz odgovorno pridelanega FSC certificiranega lesa. 

 

Darila za tiste, ki bodo v 2022 bolj organizirani

Kam pospraviti svojo zbirko pralnih vložkov? V lično kvačkano košarico Marjina košara, kam pa. Prav pride povsod po hiši, kjer vam manjka malo reda. 

Za počivanje testa pred peko, za shranjevanje ostankov hrane, za pokrivanje posod s hrano, skoraj povsod kjer ste včasih uporabljali alu folijo ali prozorno folijo, pride prav katera od eko folij Jaus’n wrap. Ročno je izdelana iz ekološkega bombaža in voska, na ekološki kmetiji v Avstriji

 

Darilo za tiste, ki radi sami izberejo

darilni boni

Darilni boni

Darilni boni so super darilo, če nismo najbolj prepričani, da imamo z obdarovancem čisto enak okus.
Izbiraš lahko med vrednosti 10 , 20 ali 30 eur. Pridejo pa v simpatični kuvertici z zvezdicami. Darilo namesto vas z veseljem še ekološko darilno zavijemo. Več o tem pa v naslednjem blogu.

Posted in blog.

6 Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja