gozd Mali plac malcek Vrhnika

Z malčki v naravi pozimi

Kljub čudnim časom se sovice še vedno trudimo ostati čimbolj aktivne gozdne živalice. Tako vsaj med vikendi letamo naokrog po sprehodih in izletih, glede na aktualne omejitve. 

Raziskujemo bolj položne gozdne poti, bolj zakotna sankališča, tavamo okrog jezerc ali zbiramo žige na raznih transverzalah. Za prijetnejše preživljanje časa za v naravi si pomagamo z nekaj pripomočki, da je staršema lažje. Tudi v koronačasih malčki zahtevajo na sprehodu malico in odraščajo. Tudi pozimi se odvajajo od pleničk. 

Ko zjutraj vstaneš, zbašeš otroke in vso opremo v avto in si prvi na snegu na hribu blizu Ljubljane. Neprecenljivo.

Malica je najlepši del sprehoda

Ker malčki najraje jedo, ko so najdlje od civilizacije, si vedno pripravimo malico za na pot. Čajček v termovki gre v nahrbtnik, kavica v kozarčku s pokrovčkom se spije običajno med vožnjo do štarta odprave.

Malica gre zdaj pozimi v termo vrečko, za red v večji vreči pa poskrbijo razne male posodice z oreščki, male vrečke iz PULa za prigrizke in naravna folija za zavijanje hrane Jaus’n wrap. 

Raznorazne male pregrizke ali sedvičke tovorimo tudi v Tabitha Eve vrečkah za malico. So ravno prav velike za prigrizke na izletu. Tudi te z videzom usnja so pralne v pralnem stoju. 

Pralne pleničke v naravi

Za previjanje na poti je super pripomoček pralna previjalna podlaga. 

Večkrat smo jo tudi pogrnili na sedež in previjali v avtomobilu, ker je zunaj deževalo.  Ker sta previjanje oba frajerja že prerasla, je podlaga pri nas zdaj bolj za sedenje na rahlo vlažnih tleh med malico ali kot dodatna zaščita vzmetnice pod rjuho ponoči.

Pleničk imamo več vrst, za hitre menjave na sprehodih so se pa najbolje obnesle BambinoMio MIosolo (vse v enem). Sestavili smo jih že doma, pripravili v wet bag (vrečko iz PULa), stlačili v nahrbtnik in zunaj opravili samo zelo hitro menjavo. 

Odvajanje od pleničk med raziskovanjem gozda

Za sprehode z malčki med odvajanjem od pleničk se super obnesejo Bamboolik nepremočljive odvajalne spodnjice.

Tudi če pride do nesreče, hlače ostanejo suhe, v gatkah pa le zamenjaš vložek ali pa jih odpneš na robovih in zamenjaš za druge. Pozimi pride zelo prav, da ni potrebno preoblačiti še žabic in hlač. Foto: Bamboolik

Za že bolj suhe pa pridejo na vrsto BambinoMio odvajalne gatke, ki vpijejo manjšo količino urina, niso pa nepremočljive. 

Sprehodi so zakon

Velikokrat imamo pravo vojno, preden se spravimo iz tople sovje dupline. Ampak, se splača.

Domov prinesemo poln nahrbtnik storžkov, posebnih kamnov, kakšno ekstra drugačno palico in seveda embalaže od malice in prazno termo steklenico, za naslednjič. Poleti pa z termovkami uživamo na plaži

 

Posted in blog and tagged , , , , .

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja