naravni deodorat Ben und Anna

Zakaj izbrati naravni deodorant?

Jutranja rutina je pomembna

Je naravni deodorant že del vaše jutranje rutine? Si zjutraj najprej skuhate kavo ali najprej poskrbite za hidracijo s kozarcem vode in si privoščite košček sadja? Mogoče pridejo najprej na vrsto ličila, kava pa se spije šele v pisarni oziroma dandanes v domači pisarni v razvlečeni trenirki?

Nekje vmes običajno uporabimo deodorant. Kar tako avtomatsko, brez kaj dosti razmišljanja. A deodorantov je več vrst. Nekateri so do našega teleesa bolj nežni kot drugi. Največ težavam se izognemo. če izberemo naraven deodorant in ga dodamo nekam v jutranjo rutino.

morning coffee

Je vaša jutranja rutina s kavico ali raje z sadnim sokom?

Ali naravni deodoranti delujejo?

Seveda. Naravni deodoranti lahko delujejo prav tako dobro kot tisti z več umetnih sestavin. Res pa je, da telo ob menjavi deodoranta potrebuje nekaj dni, da se prilagodi na manj invaziven izdelek.

Poznamo več vrst naravnih deodorantov. V Tidy Owl prisegamo na deodorante Ben@Anna s sodo bikarbono. Ti naravnega procesa znojenja ne blokirajo, preprečijo pa nastanek neprijetnega vonja. Ker nekateri ljudje sodo težje prenašajo, so dodali še linijo naravih deodorantov brez sode bikarbone.

Zakaj deodoranti brez aluminijevih soli?

Znanstveniki v Ženevi so potrdili da dolgotrajna izpostavljenost aluminijevemu kloridu lahko sproži razvoj tumorjev.

Deodorante uporabljamo vsak dan, nekateri tudi večkrat dnevno, zato je vsekakor bolje izbrati izdelke, ki so nežni in iz naravnih sestavin.

Ben und Anna natural

Vonj po limeti, po limoni, po sivki, borovcih… izbire je res veliko.

Zakaj naravni deodoranti Ben@Anna v tulcu?

Ben&Anna sta nas najprej pritegnila z domiselno embalažo in potem še zgodbo o razvoju izdelka. Imela sta zelo visoke zahteve za deodoran. Moral je biti veganski, iz naravnih sestavin, v naravi prijazni embalaži, brez aluminijevih soli, brez mikroplastike, primeren za oba spola in še lepo dišati. Ker takega nista našla na trgu, sta izdelala svojega. Nam se zdi najboljši naravni deodorant od vseh, kar smo jih že preizkusili.

Kopalnica brez plastike

Pri Tidy Owl se nam zdi, da je še najlažje zmanjšati količino plastičnih odpadkov v kopalnici. Pridno uporabljamo lesene ščetke, pasto v steklenem kozarcu, trde šampone in mila. Tudi deodoranti se najdejo brez nepotrebne plastike. Deodoranti Ben@Anna pridejo v reciklirani kartonski embalaži. Tulec je dovolj trd, da zdrži večkratno odpiranje in zapiranje in dostavo po pošti brez veliko dodatne zaščite.

Ampak moj deo zelo lepo diši!

Brez skrbi, tudi pri deodorantih Ben&Anna imaš na izbiro veliko različnih vonjev. Večina jih je unisex, torej primernih za oba spola. Dišijo pa prav vsi.

Kaj pa cena naravnega deodoranta?

Cena naravnega deodoranta je malo višja od deodoranta najpogostejših znamk navadnih deodorantov, ki jih najdemo v vseh večjih trgovinah. Pri Ben&Anna gre pa za deodorant v stiku, ki traja pri isti velikosti embalaže precej dlje kot tak s kroglico. Ker pri Ben&Anna izdelajo kar precej deodorantov, cena kvalitetnih sestavin s tem pade in so bolj dostopni tudi za kupce. Super, kajne?

Posted in blog and tagged , , , , .

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja