Posadimo skupaj cel gozd

sajenje dreves, Tidy Owl, Treecelet, CO2 nevtralno

Kdor posadi drevo, misli na jutri.

Zakaj so Tidy Owl paketi ogljično nevtralni?

Za vsak poslan paket posadimo drevo. Brez dodatnega stroška za vas, seveda.

Gozdovi so izjemno pomembni za upočasnitev podnebnih sprememb. Delajo kisik, senco, na njih rastejo jabolka. Varujejo zemljo, da je ne spere malo večje deževje. Ker imamo sovice rade drevesa, smo se pridružile sejalnemu projektu Treecelet.

Kaj je Treecelet? Ekipa, ki združuje ljudi, da skupaj sadijo drevesa in s tem obnovljajo habitate divjih živali po vsem svetu. To jim uspeva na 9 koncih sveta, v Tanzaniji celo z lastno ekipo.

Sedaj si del projekta pogozdovanja tudi ti. Za vsak poslan paket Tidy Owl posadi eno drevo. A veš da se jih je nabralo že kar precej. Se trudimo, da jih bo še veliko več.

Tako so vsi naši poslani paketki CO2 nevtralni. Ogljično nevtralni. To, da so pakirani brez plastike, v ponovno uporabljene škatle in polni trajnostnih izdelkov pa itak že veš.

Hvala, ker nam pomagaš.

Kje so posajena drevesa?

Treecelet sadi drevesa po celem svetu, tam kjer je po njih največja potreba. V Indoneziji, Keniji, Tanzaniji…. trenutno na kar devetih delih sveta. Zakaj pa ne kar v Sloveniji? Slovenija nima težav s pomankanjemm gozda, žal pa je po svetu ogromno območij, ki so večino svojega gozda že zgubila. Tako ima Haiti samo še 2% svojega gozda. Te zanima več? Prijavi se na naše novičke, kjer pogosto povemu tudi kaj o izginjanju gozdov po svetu. Pa tudi na našem instagram profilu. Te zanima žiljenje z manj plastike in bolj trajnostni izdelki? Skoči v Tidy Owl trgovino!

Koliko dreves je Tidy Owl že posadil?

Številka je trenutno trimestna. Jupi. Verjamemo pa, da smo z osveščenjem in občasnim teženjem z drevesnimi vsebinami spodbudili še koga da se je zamislil in še sam posadil kakšno drevo.

Kaj pomeni ogljično neutralno pošiljanje paketov?

Kadar se je mogoče izpustom CO2 izogniti, jih v celoti zmanjšati ali jih s posebnimi ukrepi izravnati, govorimo o ogljično nevtralnih procesih. Ogljično nevtralnost dosežemo, ko z našim ustvarjenim ogljičnim odtisom ne porušimo ravnovesja v ozračju. Pri dostavi paketov nastal CO2 izravnamo tako z sajenjem dreves. Ker je Zemlja povezana je vseeno kje CO2 nastane in kje se ga izravna, važen je končni seštevek.

Pakete dostavljamo z DPD. Njihova zavezo k ogljični nevtralnosti in zmanjšanju izpustov si preberi tukaj.