Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne prodajalne v lasti podjetja Mateja List s.p. so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki o podjetju

Spletna prodaja Tidy Owl, Mateja List s.p.
Dolenjska cesta 379, 1291 Škofljica
Davčna št.:78636400

Matična št.:6899994000
TRR: LT92 32500249 5363 8935

Email: info@tidy-owl.com

Ob registraciji v sistem spletne trgovine tidyowl.com (v nadaljevanju Tidy Owl), obiskovalec pridobi uporabniško ime ter geslo. S potrditvijo registracije preko prejete pošte v mailu, prijavo na e-novice ali izvedenim naročilom obiskovalec postane uporabnik. Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Tidy Owl, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Uporabnika spletne trgovine Tidy Owl (v nadaljevanju kupec) zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). S spletno trgovino tidy-owl.com (v nadaljevanju »trgovina« ali »Tidy Owl«) upravlja podjetje Spletna prodaja Tidy Owl, Mateja List s.p. (v nadaljevanju »Trgovina«).

Dostopnost informacij

Zavezujemo se, da bomo kupcu vselej zagotovili naslednje informacije:

 1. Identiteto Trgovine (ime in sedež podjetja, številka registra);
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta);
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami);
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku);
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; pogoje za odstop; podatki o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Nakup

Za uspešen nakup kupec ne potrebuje registracije. Obvezno pa je potrebno vpisati veljavne podatke, telefonsko številko in elektronski naslov, kjer se naročilo preveri, v kolikor je to potrebno. Kupec prejme na e-mail sporočilo o kupljenih izdelkih in jih ima možnost preklicati, dokler se ne odda v obdelavo. V kolikor ga ne prekliče, se smatra, da se kupec strinja z nakupom.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med trgovino in kupcem je sklenjena v trenutku, ko trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila.

Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca enako. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Minimalna vrednost naročila

Minimalna vrednost naročila pred poštnino je 14 eur. Naročil nižje vrednosti žal ni mogoče oddati preko spletne trgovine.

Omejitev odgovornosti

 1. Trgovina se trudi zagotoviti pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. Lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena se lahko spremenijo tako hitro, da Trgovina ne uspe popraviti podatkov v spletni trgovini. V tem primeru bo Trgovina kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od naročila ali zamenjavo naročenega blaga.
 1. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti blaga. Trgovina si prizadeva zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, vendar je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične.
 1. Trgovina si pridržuje pravico do začasne onesposobitve dostopa do spletne strani v primerih tehničnih težav ali vzdrževalnih del. V primeru pojavljanja tehničnih težav si Trgovina pridržuje pravico do preklica vseh naročil, izvedenih v obdobju pojavljanja tehničnih težav. V takih primerih bo Trgovina nemudoma obvestila stranko o tehničnih težavah ter posredovala navodila glede nadaljnjih postopkov. Stranka mora pred obiskom spletne strani Trgovine na lastno odgovornost zagotoviti varnost svojih tehničnih sredstev za dostop do spletne strani in varnost uporabniških imen in gesel na spletni strani.
 1. Trgovina si pridržuje pravico, da izjemoma odstopi od izvedbe naročila v primerih, ko naročeni izdelki niso več dobavljivi, če je ugotovljena povečana plačilna rizičnost kupca ali če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih bo stranka o morebitnem odstopu od pogodbe s strani Trgovine nemudoma obveščena.
 1. Trgovina si pridržuje možnost odstopa od pogodbe, če se ugotovi bistvena zmota v skladu z 46. členom Obligacijskega zakonika. Kot bistvena zmota šteje zmota v bistvenih lastnostih blaga in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za bistvene, Trgovina pa v primeru vednosti ne bi sklenila pogodbe. To vključuje tudi očitne zmote v ceni.

Načini plačila

Ponudnik omogoča plačevanje na 2 načina:

 • Plačilo prek Paypal-a
 • Plačilo s kreditno kartico preko vmesnika Stripe

Dostava

Vsi dostavni stroški so navedeni ob koncu nakupa.

Za naročila nad 60 EUR je dostava BREZPLAČNA.

Stroški dostave v primeru dostavne službe DPD znašajo 3.90

EUR. Drugih skritih stroškov ni. Poštnina se ob naročilu samodejno prišteje pred zaključkom naročila.

Pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Čas dostave: Blago naročeno v trgovini vam pošljemo v najkrajšem možnem času. Če je blago na zalogi v skladišču, običajno odpošljemo naslednji delovni dan. Ob sobotah, nedeljah in praznikih se odpreme blaga ne izvaja. V primeru da naročenega izdelka ni na zalogi, bo trgovina o tem obvestila kupca po e-mailu ali telefonu najkasneje v roku dveh delovnih dni od prejetja naročila. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to sporočite in artikel bomo odstranili iz naročila ali na vašo željo zamenjali z drugim.

Ob odpremi pošiljke vam bomo poslali še že plačan račun – v digitalni obliki.

Vse dodatne informacije kupec lahko dobi na info@tidy-owl.com

Račun

Trgovina pošlje račun zgolj v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Darilni boni

Na voljo so darilni boni v papirnati obliki za 10, 20 in 30 eur. Trajajo eno leto od nakupa in so vnovčljivi le v naši spletni trgovini. Najdete jih v kategoriji Papirnati izdelki.

Kode za popust

Kode ki je veljajo ob posameznih akcijah ali jih dobite kot darilo ob nakupu, vpišite pred plačilom v košarici. Avtomatsko se bo posodobila cena. Običajno ne delujejo na že znižane izdelke.

Postopek nakupa

 1. Izbira izdelka: Na spletni strani izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite ”Nadaljuj nakupovanje ” in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite ”Košarica” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.
 2. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na rdeč križec ( nahaja se pred izdelkom) .
 3. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolniti potrebna polja.
 • Podatki za račun in dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 • Vrsta dostave: Trenutno na voljo le Pošta Slovenije za Slovenijo. Dostava v tujino po dogovoru.
 • Način plačila: Izbira se lahko med načini plačila: PayPal in plačilo s kartico, preko vmesnika Stripe.
 • Opombe in mnenja: Uporabnik lahko napiše sporočilo Trgovini.
 • Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb “Kupite sedaj”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst ”Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.
 1. Postopek obveščanja o nakupu: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
 2. TidyOwl lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Vsa sprejeta in ne preklicana naročila ki jih bo kupec posredoval Trgovini preko e – pošte in preko spletne trgovine, se obravnavajo kot nepreklicna. V primeru da kupec želi preklicati naročilo to lahko stori v roku 1 ure po oddaji naročila in sicer preko e – pošte. V primeru, da je bilo blago že plačano, bo trgovina znesek računa nakazala na kupčev TRR, zato naprošamo, da ga v pisnem sporočilu navedete.

»Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini, nespremenjeni embalaži in originalno zapakirano, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila (razen poštnine). Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.«(Vir: Zakon o varstvu potrošnikov, uradno prečiščeno besedilo, ZVPot-UPB2 (Uradni list RS, št. 98/2004, 126/2007)

Naslov za vračilo blaga: Spletna prodaja Tidy Owl, Dolenjska cesta 379, 1291 Škofljica.

Blago lahko vrnete po pošti.

Vračil z odkupninami ne sprejemamo. Rabljenih izdelkov zaradi higienskih razlogov ne sprejemamo. Vračilo izdelkov po naročilu ni možno.