Politika piškotkov

O piškotkih

Spletna stran www.Tidy-owl.com uporablja piškotke.

S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča.

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto www.Tidy-owl.com nastavi piškotke na vaši napravi.

Več o tem kdo smo in kako skrbimo za osebne podatke, pa si poglejte v Politiki zasebnosti.

Vaša privolitev velja za tole stran: www.tidy-owl.com

Kaj so piškotki ?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.

Zakaj naša spletna stran potrebuje piškotke?

Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku (naše) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani.

Kakšne piškotke uporabljamo?

  • Analitika (štetje uporabnikov, razlikovanje med posameznimi obiskovalci, statistika, beleženje unikatnih obiskovalcev, beleženje obiskov)
  • Izvedbeni piškotkiFunkcionalni piškotki (informacija o uporabniškem imenu, jeziku ali regijo, kjer se nahaja uporabnik)
  • Sejni piškotki
  • Trajni piškotki
  • Piškotki, ki so vezani na vtičnike (social media plug-in) družbenih omrežij in storitev

Hočem vedeti več o piškotkih

Če želite vedeti več o piškotkih, obiščite katero od naslednjih strani:

http://www.allaboutcookies.org
www.piskotki.net

Powered By WebToffee